Sijtze verbeek

Als mensen zich helemaal durven geven zowel in als buiten hun werk, kan ik daar echt van genieten. In de trainings- en ontwikkelprogramma’s die ik begeleid richt ik me vooral op het komen tot de kern van wat mensen beweegt en belemmert, waar ze van dromen en waar ze bang voor zijn. Ik richt me op het hier en nu, altijd in direct contact. Ik weet dat de ratio belangrijk is en tegelijkertijd ook nietszeggend is zonder verbinding met het gevoel. Daarom werk ik graag met speelse vormen die een beroep doen op zowel de rechter- als de linker hersenhelft.

Hanna Wierts

Verandering is voor mij onlosmakelijk verbonden met weten waar je naar toe wilt, weten wat je los wilt laten en de kracht om in beweging te komen. In mijn werk als trainer, adviseur en coach zijn dit de ingrediënten waar ik mee werk. Of het nu verandering op organisatie-, team- of individueel niveau betreft.

Erik Dernee

Ik ben gefascineerd door de thema’s verandering, groei en transformatie. Als professional ben ik er van overtuigd dat ik in mijn verschillende rollen daarbij anderen het best kan faciliteren indien en voor zover ik deze thema’s in mijn persoonlijk en professionele leven tot leven breng. Dat houdt me gemotiveerd, fris en tintelend.

Margreet van Nieuwkoop

Als jonge leidinggevende in een verpleeghuis was ik werkzaam in een omgeving waar continu sprake was van fusies en reorganisaties, terwijl de zorg gewoon door ging. Ik heb gezien, gevoeld en ervaren wat dit met mensen doet. Hier ligt mijn basis voor mijn affiniteit met het doorgronden van veranderingen binnen organisaties, zowel voor de individu, als team als organisatiecultuur. Kernwoorden die bij mij passen zijn: verbindend, uitdagend, inspirator en systemische blik.

Peter Oostra

Mijn achtergrond is HR, management, changemanagement, haptonomie, trainer en coach. Inmiddels werk ik nu 30 jaar met veranderende organisaties, teams en medewerkers. Telkens op zoek om het beste uit mensen en organisaties te laten ontstaan. Wanneer een organisatie ruimte geeft aan medewerkers in hun werk, ontstaat er een ontwikkeling en procesversnelling waar beiden voordeel van hebben. Door cognitie en gevoel te verbinden en te reflecteren groeit het (zelf)vertrouwen en ontstaat er ruimte voor ontwikkeling.