Consulting Skills Training voor Professionals

Page content

Consulting Skills Training voor Professionals

“De Meest Effectieve & Persoonlijke

Training Consulting Skills voor Professionals !”

Consulting Skills Training

 

button_aanmelden

De kunst van het beïnvloeden.

Los van de inhoud van je advies is het belangrijk om je advies zo goed mogelijk over te brengen. Dit is een uitdagende opdracht, zeker wanneer je door de inhoud van je werk gedreven wordt. De leergang consulting skills is ontwikkeld voor professionals, specialisten, kenniswerkers van alle disciplines. De leergang is te volgen op basis van inschrijving voor losse trainingsdagen maar kan ook als geheel worden gevolgd.

Wat maakt deze Training uniek?

De Consulting Skills Training is een succesvol concept dat al meerdere jaren wordt gegeven. Het is geen standaardtraining met vaste onderwerp en een vaste spreker/trainer waar je naartoe gaat om jezelf een bepaalde “vaardigheid” aan te leren. Je komt hier om je vakmanschap echt naar een volgend niveau te brengen! Dit is een training voor professionals, door professionals. Gedurende 6 dagen komen er verschillende facetten aan de orde. Al deze facetten hebben te maken met jouzelf en hoe je effectiviteit als adviseur kunt verhogen!

   • De training is verspreid over 6 losse dagen.
   • De losse trainingsdagen vinden om de 2 a 3 weken plaats
   • En worden aangevuld met opdrachten
   • Die je in je eigen werkpraktijk kunt uitvoeren.
   • De leergang wordt gegeven in Dieren.
   • Tijden van 9.30 uur tot 16.30 uur.
   • We werken in groepen van maximaal 8 deelnemers
   • Dat maakt het persoonlijk en intensief
   • We werken in “huiselijke” kring

De Training is opgebouwd uit 6 Inspirerende dagen

Data:

De eerstvolgende Consulting Skills Training gaat van start op 14 februari 2017.  Andere data zijn 13 maart, 27 maart, 10 april, 9 mei en 29 mei.

service-iconPrincipes van Effectieve Communicatie

Specialist Development LeergangVerzanden jouw gesprekken naar je zin te vaak in herhaling van standpunten? Spelen er dingen in het gesprek die je wel bemerkt maar waarvan je niet goed weet hoe je daarmee om kunt gaan? Tijdens de training basisprincipes van effectieve communicatie kom je in aanraking met de uiteenlopende facetten van communicatie. Aan de hand van een aantal basismodellen leer je patronen in communicatie te herkennen en je eigen communicatie te analyseren. Er is ruim gelegenheid om te oefenen met zowel oefencases als situaties uit je eigen werk. Wist je bijvoorbeeld dat slechts 7% van onze communicatie wordt bepaald door de woorden die we uitspreken. Veruit het grootste deel van onze communicatie vindt plaats door onze lichaamstaal (58%) en de klank van onze stem (35%). Hoog tijd om te leren hoe je nu met deze ‘onbekende’ en vaak ‘onbewuste’ beïnvloeder om kunt gaan. Je leert jouw eigen lichaamstaal kennen en ontdekt hoe je deze effectiever kunt inzetten. Aan de hand van praktische en verrassende oefeningen ontdek je hoe je met jouw lichaamstaal anderen beïnvloedt en hoe jij zelf door anderen wordt beïnvloed. En je krijgt handvatten om je eigen gedrag bij te sturen en in te spelen op non-verbaal gedrag van anderen. Dit ondersteunt je in het ontdekken welke Consulting Skills je nog verder kunt ontwikkelen.

Home_37-05 Invloed in de Adviesrelatie

AFB p6 NEW (groene stuk)fermateVerloopt jouw communicatie wel eens stroef en vraag je je af hoe dat komt? Communicatie is net als schaken. Na de zet van de ander zijn er ongelooflijk veel mogelijkheden om te reageren. Toch gebruiken veel mensen in hun communicatie bij herhaling hetzelfde repertoire. Tijdens deze dag leer je jouw reactiemogelijkheden te verveelvoudigen. Je krijgt meer tijd en overzicht tijdens gesprekken om te kiezen hoe en op welke manier je reageert. Hierdoor neemt je invloed toe. Adviesrelaties zijn bijzondere relaties. Soms ben je werkelijk onafhankelijk van de vraagsteller, maar meestal is er sprake van afhankelijkheid op de een of andere manier. Wat doet dit met je en hoe ga je hiermee om. Dit onderzoeken we onder meer door te kijken naar verschillende rolopvattingen van de adviseur. Je krijgt een denkkader aangereikt dat je kan helpen om zo goed mogelijk in verbinding te adviseren. Tijdens de dag wordt het theoretisch kader kort uiteengezet en is er veel gelegenheid tot oefenen.

Je boodschap overbrengen

In deze training leer je op een verrassend eenvoudige manier, ontspannen en authentiek je boodschap over te brengen. Je leert echt verbinding te maken, interesse te wekken en je verhaal aantrekkelijk te vertellen. Het resultaat is dat je toehoorders zich in hoofd en hart aangesproken voelen en geïnteresseerd zijn in jou en jouw boodschap. Je leert zowel voorbereid als onvoorbereid op een natuurlijke manier spreken. Je spreekt meer mèt de toehoorders dan tégen de toehoorders waardoor zij zich betrokken voelen en participeren in de voordracht. Communicatie en presentatie maken een belangrijk deel uit van je werk als professional. Werkelijk verschil maken dié professionals die niet alleen in staat zijn ‘voor de troepen te staan’ maar ook het vermogen hebben werkelijk te luisteren en vertrouwen te wekken. Wat er echt toe doet voor medewerkers, klanten en collega’s is of je naast je inhoudelijke deskundigheid ook als mens bereikbaar bent. Of je zowel verbonden bent met je eigen inspiratie als met hen.

Home_37Je potentieel benutten

Consulting Skills Training

Herken je dat? Je hebt veel vaardigheden geleerd, je weet hoe het zou moeten en toch vertoon je steeds hetzelfde gedrag, pak je zaken op dezelfde manier aan. Zo werken patronen, ze zijn hardnekkig en blokkeren vaak de weg naar jouw andere mogelijkheden. In deze module vergroot je je zelfkennis en je bewustzijn van jouw patronen. Door middel van oefeningen ontdek je andere mogelijkheden van jezelf en leert om die in te zetten. Zodat je vrijer bent en bewust kunt kiezen voor dat gedrag dat past bij jouw doel en de relatie.

service-iconSpelen met taal en paradigma’s


In taal ligt heel veel informatie besloten. Wanneer je gevoelig wordt voor de taal die de ander spreekt kun je alert worden op de overtuigingen die daarachter schuil gaan. Dit gaat je helpen om je advies over te brengen op de ander. Niet alleen de ander heeft overtuigingen maar jijzelf natuurlijk ook. Ben je je bewust van de zaken die voor jou zo vanzelfsprekend zijn dat je ze niet eens meer opmerkt? Door je paradigma’s af te pellen krijg je zicht op voor jou belemmerende en bevorderende overtuigingen die een rol spelen in je adviesstijl.

 

Home_37-05 Hoe krijg ik mensen mee

image-2014-09-25 kopie 3Hoe krijg je nu zicht op wat er speelt in de wereld om je heen. Wie zijn er dichtbij of op afstand betrokken bij jouw werk. Wie heeft welke belangen. Het is raadzaam om al deze informatie eens goed geordend om te zetten in een stakeholdersanalyse. Deze analysemethode krijg je aangereikt en je gaat er meteen mee aan de slag. Met deze analyse in de hand kun je beter beslissingen nemen over hoe om te gaan met de stakeholders die voor jou van belang zijn. Wat zijn de signalen die je omgeving uitzendt, wanneer jij adviseert. Hoe herken je de signalen van weerstand en hoe interpreteer je die signalen. Wat gebeurt er eigenlijk met mensen wanneer zij hun vaste patronen moeten loslaten en nieuwe aanleren. Van alles! Je leert de patronen in het gedrag van mensen tijdens verandering te herkennen en daar adequaat op in te spelen. Dit helemaal toegespitst op kenniswerkers, specialisten die mensen in een verandering willen meenemen.

service-icon BONUS: Simulatie Game


thumb2De simulatie Game neemt 1 dag in beslag en biedt je de gelegenheid om alles wat je geleerd hebt tijdens de basistraining Consulting Skills te oefenen en toe te passen. Het is een leuke, leerzame en enerverende dag waarin je zult merken dat je skills op het gebied van adviesvaardigheden behoorlijk zijn toegenomen. De simulatie organiseren wij een aantal keren per jaar. Als je deelneemt aan de Consulting Skills Leergang mag je aan deze dag meerdere keren meedoen zodat je je voortgang kunt toetsen en je skills kunt blijven verbeteren.

Altijd Telefonische Intake voor de Training!

Voor je je definitief inschrijft voor Consulting Skills is er altijd een telefonische intake. Dit is belangrijk voor je zodat je goed weet waar je aan begint, wat je van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten. Zo weet je zeker dat je in de voor jou meest geschikte leergang zit. Bovendien krijg je altijd de gelegenheid om oud-deelnemers te spreken en zo hun ervaringen te horen.

Bonus!

En je krijgt het boek Meesterlijk Adviseren dat we tijden de Leergang Consulting Skills gebruiken er gratis bij. Wij gebruiken dit boek omdat het compact, handzaam en prettig geschreven is door een van de Specialist Development trainers Paul Toebes. Het staat boordevol tips en geeft helder inzicht in de bijzondere aspecten van de adviesrelatie.

Waar zijn de trainingsdagen van Consulting Skills?

Alle trainingsdagen ontvangen wij in in de Dierense Toren. Daarnaast hebben wij ook voldoende koffie, thee en water voor je klaarstaan voor tijdens de training. Uiteraard hebben wij de lunch voor je verzorgd. We starten elke dag om 09:30 uur. Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid. Kom je liever met Openbaar Vervoer dan is dat heel gemakkelijk want ons pand bevindt zich slechts op 3 minuten loopafstand van het Intercity Station Dieren.

Wat zeggen deelnemers over de locatie

   • Prachtig! Goed bereikbaar en fijne ruimte.
   • De locatie was hartstikke fijn.
   • Sfeervol en bijzonder.

Bonus!

Onbeperkt Coaching Tijdens Looptijd Training!

Wanneer je deel neemt aan de Consulting Skills Leergang krijg je ONBEPERKT telefonische en email coaching tijdens de Consulting Skills Training. Deze coaching is erg waardevol voor je, des te meer omdat het zo belangrijk is om de ervaringen tijdens je werk en de ervaringen in de Leergang met elkaar te verbinden! Dus zodra je je iets afvraagt, ergens tegenaan loopt, met nieuw gedrag experimenteert en dit wilt analyseren mail of bel je. Dit aanbod blijft nog tot 1 maand na afloop van de Training geldig.

“Lees Enkele Reacties van deelnemers op de Consulting Skills Training!”

 • “Het heeft mij geleerd dat communiceren veel meer is dan alleen maar praten over inhoud. Ik heb handvatten gekregen die ik nu gebruik om te communiceren als adviseur. Maar natuurlijk ook daarbuiten.”
 • “Deze cursus ging absoluut niet over de inhoud, maar echt puur en alleen over de verhoudingen met anderen. De relatie die je opbouwt en wat daarbij belangrijk is. Wat zijn de componenten waarop je kunt letten tijdens communicatie? En hierop inspelen, gebruik van maken. Om zo nog beter verbinding te maken met de ander.”
 • “Het was ook een spiegel die me weer eens liet zien wie ik ben, wat mijn kwaliteiten zijn en waar ik nog kan verbeteren.
 • Kortom: Ik ben mezelf nu veel bewuster van mijn communicatie/gedrag. En ook dat van anderen. Zo kan ik hier nog beter op inspelen. Om samen met de ander tot een betere communicatie te komen.”
 • “Inzicht in en bewustzijn van mijn eigen handelen en uitstraling.”
 • “Verbinding met mezelf en met anderen”
 • “Praktische (gespreks-) vaardigheden; denk aan LSD, brede blik etcetera.”
 • “Een leuke tijd :)

Direct aanmelden? Dat kan hier!

button_aanmelden

Test je consulting Skills test3

Een training van Specialist Development

.

Comment Section

1 reactie op “Consulting Skills Training voor Professionals

Plaats een reactie


*